Fonduri Europene pentru modernizarea Brăilei

bani euro.jpg

Accesarea Fondurilor Europene, în Municipiul Brăila duce, între altele, la modernizarea unor străzi din oraș, la îmbunătățirea transportului public, inclusiv cel pe Dunăre, și chiar la reabilitarea Castelului de Apă din Gradina Mare.
Astfel, potrivit precizărilor primarului Viorel Marian Dragomir, ca urmare a accessării fondurilor europene, se vor putea bifa următoarelor obiective în orașul Brăila:
– Strada Grigore Alexandrescu – linie de tramvai nouă, asfaltarea străzii și a trotuarelor, amenajare spații verzi, realizarea de piste de biciclete și traversări de linie tramvai la fiecare intersecție. Acest proiect este depus, urmând semnarea contractului de finanțare.
– Șoseaua Baldovinești – linia tramvai va fi înlocuită cu banda dedicată pentru autobuze electrice, asfaltarea străzii și a trotuarelor, amenajare spații verzi. Proiectul este depus și urmează semnarea contractului de finanțare.
– Bulevardul Independenței – În proiectare. Linie tramvai nouă, asfaltare stradă și trotuare, fântâni arteziene, spații verzi, realizarea de piste de biciclete. Proiectul este depus și urmează semnarea contractului de finanțare.
– Bazin Olimpic – aprox. 9.960.000 lei alocați pentru lucrări.
– În ceea ce privește transportul public, se află în procedură licitația de achiziție pe fonduri europene a 10 tramvaie noi și a 11 autobuze electrice noi cât și realizarea a 10 stații de autobuz.
Nu este uitat nici Castelul de Apă din Grădina Mare, în vederea modernizării acestuia existând un proiect care a fost deja aprobat cât și un contract cu finanțare europeană, urmând să aibă loc licitația.
Privind transportul pe Dunăre există un proiect european aprobat, primarul precizând că șalupa este în construcție.
Tot cu ajutorul fondurilor europene, au fost modernizate mai multe instituții de învățământ brăilene cum ar fi: Grădinița 48 Luceafărul; Gradinița 47 Pinochio; Grădinița 36 Furnicuța; Grădinița 60 și Internat Liceul cu Program Sportiv; Grădinița 18 – Centrul 49; Școala M. Eminescu; Școala M. Viteazul; Liceul C.D. Nenițescu, Liceul P. Cerna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s