Ministrul Muncii: „A venit momentul să spargem zidurile inutile care despart cetățenii de serviciile de calitate.”

Casă de Pensii.jpg

Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, în urma unei vizite efectuate la o Casă de Pensii din capitală, este de părere că, la ora actuală, trebuie distruse barierele care despart cetățenii, și în special vârstnicii, de serviciile de calitate pe care le merită: „A venit momentul să spargem zidurile inutile care despart cetățenii de serviciile de calitate pe care le merită. Încep cu o Casă de Pensii din București. Extindem în țară.”
Ministrul se declară revoltat de faptul că la Casele de Pensii, oamenii vârstnici trebuie să stea în picioare, în timp ce angajatul stă pe scaun: „La Casele de Pensii la care am mers, din nou, astăzi (n.r. 10.01.2020) mă revoltă să văd pensionarii stând cu spatele aplecat cerând informații printr-o ușiță sau fereastră dincolo de care angajatul Statului stă comod pe scaun. De ce să nu stea și angajatul și pensionarul pe câte un scaun? Aici vin oameni în vârstă, mulți în baston, oameni care așteaptă în picioare să le vină rândul.”

„Nu vreau nimic ieșit din comun, vreau normalitate”

Între Stat și cei pe care îi deservește există un obstacol, este de părere ministrul Muncii, obstacol pe care domnia sa intenționează să îl indepărteze: „Faptul că există un zid cu o fereastră care se deschide când consideră reprezentantul instituției denotă că între Stat și cei pe care îi deservește există un obstacol. Pe care îl vom înlătura ca cele două părți să fie egale iar comunicarea și parcurgerea actelor dintr-un dosar să se facă în cele mai transparente și umane condiții. Nu vreau nimic ieșit din comun, vreau normalitate. Vor lua loc la o masă simplă, cu toate hârtiile la vedere, cu pensionarul așezat comod pentru a pune toate întrebările pe care le are. Obișnuite sau mai puțin obisnuite, inițiativele mele au legătură cu faptul că îmi pasă de oameni.”

 

Sursă foto: Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s