Mai multe elicoptere SMURD cu program de zbor de 24 de ore

11907189_1665147343731530_2404061942308150677_n.jpg

Ion Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat public faptul că elicopterele SMURD vor interveni și pe timp de noapte în mai multe orașe din țară, unde la ora actuală acestea fac zboruri numai pe timp de zi. Astfel, elicopterele SMURD execută misiuni aero-medicale, la ora actuală, doar pe timp de zi în orasele Iași, Arad, Craiova și Constanța în timp ce în București și Târgu Mureș elicopterele zboară și pe timp de noapte.
„Am luat legătura cu piloţi rezervişti din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie şi au acceptat să revină în sistem.”, susține ministrul.
Domnia sa precizează că este vorba de patru piloți cu experiență și care vor fi la SMURD comandanți de aeronavă: „Toți patru au peste 1.000 de ore de zbor și pot îndeplini condiția de comandant de aeronavă SMURD, astfel încât elicopterele SMURD din Iași, Arad, Craiova și Constanța să poată executa misiuni de noapte pentru salvarea pacienților sau celor accidentați. Pe lângă cele din Târgu Mureş şi Bucureşti, iată vom avea şase aeronave disponibile pentru a acoperi întreg teritoriul României.”
Ministrul afacerilor interne a menționat, de asemenea, potrivit unui Comunicat de Presa al MAI din data de 6 ianuarie 2020, că va propune un proiect normativ care va oferi tuturor orașelor și municipiilor din România posibilitatea să amenajeze locuri de aterizare/decolare și pe timp de noapte, lucrări ce vor fi monitorizate de către inspectorul general al IGAV, comandor Cătălin Dache.
De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că, în urma discuțiilor cu ministrul Apărării Naţionale, domnul Nicolae-Ionel Ciucă, s-a convenit să se asigure complementaritatea aeronavelor celor două ministere, astfel încât aeronave ale MApN să poată prelua misiuni operative în cazul în care piloții M.A.I. sunt implicați în situații de urgență.

Sursă foto: SMURD (Facebook)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s