Invitație de prestigiu pentru un muzeograf brăilean

5df8b1a033026.jpg

Muzeograful brăilean Alina-Ruxandra Mircea a fost invitat de Institutul Adam Mickiewicz la o Conferință Internațională din Varșovia.
Muzeograful brăilean drd. Alina-Ruxandra Mircea va participa, la invitația Institutului Adam Mickiewicz, la conferinţa internaţională „Cold Revolution. Central and Eastern European Societies in the Face of Socialist Realism, 1948 – 1959” („Revoluția rece. Societățile Europei Centrale și de Est în fața realismului socialist, 1948 – 1959”), organizată de Institutul Adam Mickiewicz și Universitatea din Paris-Est Créteil și găzduită de Zachęta – Galeria Națională, Varșovia.
Conferința se va desfășura în perioada 29 și 31 ianuarie 2020.
Comunicarea Alinei-Ruxandra Mircea se intitulează „Old Communities in a New World: Ethnic Portraits of Lipovans and Tatars in Romania” („Comunități vechi într-o lume nouă: Portrete de etnici lipoveni și tătari în România”).
Potrivit organizatorilor, această conferință internațională reprezintă o ocazie de a discuta problemele abordate în expoziția „Revoluția rece” (programată în intervalul 23 octombrie 2020 – 25 ianuarie 2021).
Specialiști din diverse domenii se vor concentra asupra temei principale a expoziției, anume profundele transformări sociale ale anilor 1950 (migrările în masă din mediul rural în cel urban, ascensiunea socială a muncitorilor, etc.).
Conceptul conferinței aparține lui Jérôme Bazin și Joanna Kordjak. Co-organizatori sunt Institutul Adam Mickiewicz și Universitatea din Paris-Est Créteil.
Partener: Arhiva Națională de Film – Institutul Audiovizual, Polonia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s