Camera de bord, o necesitate în zilele noastre

69011390_527458804463567_4981914892287082496_o.jpg

România este țara cu cele mai multe drumuri periculoase din Uniunea Europeană, arată un raport al Comisiei Europene și ca urmare conducătorii auto, pentru a evita eventuale accidente rutiere, trebuie să șofeze atenți și să respecte cu strictețe regulile de circulație, aflate în vigoare.
În acest context, camerele de bord pot ajuta șoferii în momente critice. Nu puține au fost situațiile în care probele video înregistrate au servit șoferilor pentru a-și demostra nevinovăția în cazul unui accident rutier, probele video fiiind cu atât mai valoroase în cazul în care acestea, oferă informații exacte legate de incident.
Ce trebuie reținut, este faptul că, potrivit prevederilor art.109 din O.U.G.195/2002 R (Codul Rutier) constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier dar, se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceastea în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.
În consecință, în urma vizualizării imaginilor de pe camera de bord, polițistului rutier îi va fi de ajutor să stabilească cât mai exact, care dintre conducătorii auto, implicați în accident, nu și-a respectat obligațiile privind circulația pe drumurile publice, ducând astfel la producerea accidentului rutier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s