Vin zăpezile. Atenție la drum!

winter-2732973_1280.jpg

Sâmbătă, va ninge în Muntenia și în vestul Dobrogei, avertizează Administrația Națională de Meteorologie. Conform datelor date publicității (vineri, 27 decembrie 2019) temporar, în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei, și din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în Muntenia și vestul Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.
Ca urmare a scăderii temperaturilor și a apariției ninsorilor, participanții la trafic pot întâmpina diferite probleme.
Pentru a evita neplăceri în acest anotimp, conducătorii auto vor trebui să țină cont de câteva sfaturi oferite de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere:
„- Autoturismul echipat cu anvelope de iarnă, lanțuri, lichid de parbriz de iarnă, chiar și lopată, pătură și rezervorul plin.
– Înainte de plecare, autoturismul trebuie curățat corespunzător în cazul în care acesta este înghețat.
– Păstrați o distanță de siguranță față de autoturismele din față, chiar și atunci când drumul este negru, când sunt temperaturi negative aderența scade.
– Nu circulați cu viteză, nu bruscați autoturismul și folosiți cât mai des frâna de motor.
Reamintim că înainte de a pleca la drum, puteți solicita informații cu privire la starea drumurilor naționale și a autostrăzilor, la Dispeceratul Drumuri Naționale, TELVERDE 0800.809.360.”
În același timp, Poliția Română recomandă, la rândul său, conducătorilor auto să nu pornească la drum înainte de a verifica starea traseului care urmează a fi parcurs, să își echipeze autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă, să respecte semnificația indicatoarelor și îndrumările polițiștilor rutieri. De asemenea, polițiștii mai recomandă celor care pleacă la drum, în perioada sărbătorilor de iarnă, să fie atenți și să nu părăsească propriul autoturism dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (genţi, borsete, telefoane mobile, aparate foto, etc.). În același timp, conducătorii auto trebuie să fie prudenţi când li se solicită ajutorul și să nu ia în maşină persoane necunoscute.
În speranța că toate aceste informații sunt utile, nu mai rămâne decât să urăm tuturor: Drum Bun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s