Artificiile și petardele pot fi un pericol dacă sunt folosite necorespunzător!

bright-1853624_1280.jpg

Sfârșitul de an va aduce cu sine folosirea a diferite materiale pirotehnice, artificiile și petardele fiind cele mai utilizate. Pe cât de spectaculoase sunt acestea, pe atât de periculoase pot fi dacă sunt folosite necorespunzător și de aceea, de multe ori se înregistrează evenimente nedorite. Nu puține au fost cazurile când pompierii au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor care au fost rănite de utilizarea mijloacelor pirotehnice!
Pentru evitarea producerii unor evenimente negative, pompierii recomandă: nu utilizați artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în condițiile legii, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule.
Tot pompierii mai amintesc și faptul că mijloacele pirotehnice se pot achiziționa numai din spații comerciale autorizate, iar utilizarea lor se va realiza cu respectarea instrucțiunilor menționate de producător.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s