30.000 de lucrători străini, nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din Romania, în 2020

sudor, muncitorLa solicitarea angajatorilor economici români a fost majorat numărul muncitorilor străini ce vor fi nou–admişi, la anul, pe piața de muncă românească.
Guvernul a aprobat, de curând, proiectul de Hotărâre privind stabilirea, pentru anul viitor, a unui numar de 30.000 de lucrători străini ce sunt nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din țară. Acest număr este similar celui din anul 2019, când contingentul inițial de 20.000 de lucrători a fost suplimentat cu încă 10.000 de lucrători străini.
Această decizie a fost luată pentru a se asigura forţa de muncă solicitată în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români dar și pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale.
Contingentul de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă se stabilește anual prin hotărâre de Guvern, la propunerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale.
Precizam că un număr mare de muncitori străini vine din diferite țări și continente, între acestea fiind, potrivit DIGI24, în special din China, Vietnam, Italia, Turcia, Ungaria, Franța sau chiar și din Filipine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s