Programul social-filantropic eparhial „Nimeni singur de Crăciun!”

Catedrala (2)

În perioada 20-27 decembrie 2019, Arhiepiscopia Dunării de Jos desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, programul social-filantropic „Nimeni singur de Crăciun!”, prin care parohiile din cadrul celor opt protopopiate ale Eparhiei Dunării de Jos, se vor implica în activităţi menite să aducă binecuvântare şi bucurie de Sărbătoarea Naşterii Domnului, copiilor, vârstnicilor şi celor aflaţi în diferite instituţii sociale şi medicale din judeţele Galaţi şi Brăila.
Din programul sus-menţionat fac parte următoarele activităţi:
1. Efectuarea de deplasări la penitenciare, spitale şi aziluri de bătrâni, pentru a fi oferite pachete cu daruri;
2. Împărţirea şi oferirea de ajutoare la domiciliu, în special vârstnicilor a căror situaţie socială este precară, de către preotul paroh împreună cu membrii Comitetului parohial;
3. În ziua de 25 decembrie a.c., copiii prezenţi în biserică la slujbă, după ce vor colinda pe credincioşi, vor primi pachete cu dulciuri;
4. Centrele sociale din eparhie vor oferi masa de prânz persoanelor aflate în evidenţa serviciilor lor în una din zilele din perioada 25-30 decembrie a.c.
5. Protoieriile Galaţi şi Brăila vor sprijini asistaţii aflaţi în cadrul centrelor de persoane fără adăpost din cele două municipii, precum şi pe cele din cadrul Centrului regional de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil – Galaţi, prin oferirea unor daruri constând în alimente.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s