Lucrările la podul suspendat peste Dunăre, Brăila-Tulcea sunt în grafic!

2

Lucrările la podul suspendat peste Dunăre, Brăila-Tulcea sunt în grafic, asigură cetățenii Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea.
Podul suspendat peste Dunăre – proiect strategic în conectivitate este cuprins în Master Planul General de Transport al României și face parte din categoria proiectelor de tip ITI.
Podul suspendat peste Dunăre proiect cu o valoare record de finanțare, de 2,57 miliarde lei, a fost aprobat de Comisia Europeană.
Acest pod peste Dunăre este cel mai mare proiect de infrastructură al României din ultimii 30 de ani și este realizat de asocierea ASTALDI spA – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEM CO. LTD.
Construcţia a început în data de 21 decembrie 2018, proiectul având ca termen final de execuţie luna decembrie a anului 2021. Această investiţie este completată de Drumul Expres Brăila – Tulcea – Constanţa.

1
Horia Teodorescu, presedintele CJ Tulcea sustinea, vineri 29 noiembrie 2019, în mediul virtual că “lucrările sunt în grafic” pe malul tulcean al Dunării.
El informează despre stadiul lucrărilor susținând că:
“1) La blocul de ancoraj cabluri susținere pod:
– mai sunt de executat 9 epuismente din cele 26 (puţuri cu pompe evacuare apă);
– s-a început parţial excavaţia la blocul de ancoraj şi se intenţionează ca în jurul datei de 10 decembrie să se instaleze jumătate din structura de rezistenţă pentru susţinerea tubulaturii de evacuare a apei din puţurile de epuisment iar odată instalată această structură se va pompa apa, se vor face probele de presiune;
– vrem ca până la Crăciun să se înceapă săpătura masivă la blocul de ancoraj, operaţiune care depinde de condiţiile meteo;
2) La turn (piciorul podului):
– pe inelul de sud s-au excavat primii trei metri, s-au instalat pompele în cele 10 puţuri de epuisment şi s-a montat structura de susţinere a conductelor de evacuare a apei;
– pe inelul de nord se lucrează la grinda de coronament. Mai sunt de săpat încă 5 epuismente iar în jurul datei de 10 decembrie 2019 se va monta structura de susţinere a pompelor de epuisment.
Ulterior vor fi instalate pompele şi vor fi demarate săpăturile până se ajunge la cota radierului din beton – de unde se începe turnarea fundaţiilor celor două picioare ale pilonului podului de pe malul tulcean, Lucrarile sunt in grafic!”.

Mai multe imagini de la fața locului pot fi văzute AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s