Dor de România Mare

77221326_504261836844530_2730091056849747968_n

Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Ştiinţe Istorice din România-filiala Brăila şi Asociația ProBasarabia și Bucovina, filiala “Vasile Voloc” Brăila, organizează manifestarea intitulată “Dor de România Mare”, prilejuită de împlinirea a 101 de ani de la proclamarea Unirii Bucovinei cu România.
Acţiunea, la care vor fi prezenți și membrii unei delegații culturale din raionul Strășeni, Republica Moldova, se va desfășura la Casa Memorială “Petre Ştefănescu-Goangă”, miercuri, 27 noiembrie 2019, începând cu ora 17:30.
În cadrul manifestării, prof. dr. Ştefan Aftodor, preşedintele filialei Brăila a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, va evoca evenimentul istoric printr-o prelegere intitulată “Glasul Bucovinei și speranțele împlinirii idealurilor naționale”. Prelegea va fi urmată de un moment artistic susținut de Ansamblul Coral “Dorulețul”, din comuna Vorniceni, Republica Moldova, dirijor Pavel Moraru, membrii Grupului folk “Generaţii”, instructor Dumitru Popescu, şi soliştii de muzică populară ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila, instructor Dănuţ Militaru.

 

Sursă Comunicat de Presă: Casa de Cultură a Municipiului Brăila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s