Cumpără online în siguranță!

75453435_2119390765023670_3611309507222700032_nNumărul persoanelor care fac cumpărături online este în creștere.
Ca urmare a acestui lucru, Politia Română atrage atenția asupra modului în care se fac astfel de operații în scopul evitării unor eventuale probleme, hoții din ziua de azi făcându-și simțită prezența și în acest mediu.
De aceea este bine să fie respectate regulile minime de siguranță pentru a evita să devenim victimele unei astfel de infracțiuni.
În acest sens polițiștii dau câteva sfaturi:
“- Fiți siguri că dispozitivul pe care îl folosiți pentru a face cumpărături online este configurat corespunzător și că accesați o conexiune la internet sigură.
– Dacă sunteți victima unei fraude online sesizați incidentul la poliție, precum și la banca emitentă a cardului compromis.
– Verificați situația contului dumneavoastră folosind sistemele de online banking des pentru a putea observa atunci când există tranzacții pe care nu le-ați realizat.
– Plățile online sunt mai sigure la comercianții care au adoptat sistemul 3D Secure, identitatea titularului fiind verificată nu doar prin cunoașterea datelor înscrise pe cardul bancar, ci și prin confirmarea faptului că este în posesia numărului de telefon declarat la bancă (fiind necesar ca acesta să introducă un cod primit prin SMS pentru a autoriza plata).
– Verificați mereu adresa web pe care vă aflați în câmpul browserului web, existând posibilitatea ca în urma accesării unui link să fi fost redirecționat către un site de phishing! Se recomandă introducerea manuală a website-ului, comparativ cu accesarea acestuia dintr-un e-mail promoțional”.
Respectând întocmai toate aceste sfaturi, cu siguranță, multe probleme ar putea fi evitate.

Sursă foto: Poliția Română

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s