Ziua Naţională a Republicii Turcia

73074119_437487333570191_6041361905484824576_nRepublica Turcia sărbătoreşte pe 29 octombrie “Ziua Naţională”, marcând astfel 96 de ani de când ţara a fost proclamată republică, sub conducerea lui Mustafa Kemal.
Primăria Municipiului Brăila în colaborare cu Comunitatea Turcă din Brăila, Palatul Copiilor și Elevilor și Grupul „Steluțe Dunărene” organizează, marti, 29 octombrie, ora 16.00, diverse momente artistice la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Brăila.
La evenimente participă elevi de la specializarea turism ai Colegiului Economic ”Ion Ghica” și Liceului Tehnologic ”Edmond Nicolau”.
Evenimentul de mâine va fi deschis de dna. Iurfet Mocanu, vicepreședinte al Comunității Turcilor din Brăila.
Steliana Ion, coregraf în cadrul Palatului Copiilor și Elevilor, a pregătit mai multe momente de dans specific turcesc.
De remarcat este faptul că grupul de dans va reinterpreta, în costume specific turcești, dansurile tradiționale, dar și cele moderne ale turcilor, dansuri pe care le regăsim la orice petrecere tradițională.
Grupul „Steluțe Dunărene”, condus de profesor Liliana Toader, a pregătit pentru acest eveniment cultural piese în limba turcă, dar și engleză.
La final, toți participanții vor primi dulciuri și stegulețe cu drapelele Turciei și României, realizate ca semn de colaborare între cele două state moderne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s