„Ziua Armatei Române”, aniversată cu fast la Brăila

Ziua Armatei Romane 2019

Astăzi, la Brăila, au avut loc mai multe manifestări dedicate aniversării „Zilei Armatei Române”.
Acestea s-au desfășurat în „Piața Independenței” din municipiu, în prezența reprezentanților autorităților publice locale, ai structurilor din Sistemul Național de Apărare, de Ordine Publică și Siguranță Națională, personal militar în activitate sau în rezervă ori în retragere, veterani de război și reprezentanți ai mass-mediei locale.

Ziua Armatei Romane 2019După ceremonialul religios, oficiat de un sobor de preoți, a urmat citirea mesajului Ministrului Apărării Naționale, domnul Gabriel-Beniamin Leș, adresat cu prilejul „Zilei Armatei Române”. „ (…) Cei peste 1000 de miltari aflați acum la datorie în afara țării, rămân cei mai importanți ambasadori ai României în lume. Din păcate, 30 de militari ai Armatei Române au plătit cu viața participarea în aceste misiuni, sacrificiul lor nefiind în zadar. Suntem datori să le păstrăm memoria vie și să nu uităm faptele de vitejie. (…) Dragi militari ai Armatei României astăzi, de ziua dvs. doresc să vă transmit cele mai frumoase gânduri de apreciere și respect. (…)”, a urat soldaților români, Ministrul Apărării Naționale.

Ziua Armatei Romane 2019

În continuare, a fost rostită o alocuțiune de către Prefectul Județului Brăila, dl. George – Adrian Paladi: „Astăzi este un moment de profundă recunoștință față de eroii noștri, față de cei care au făcut sacrificiul suprem pentru a reda românilor întreaga Românie. În același timp, pentru fiecare dintre noi este o datorie sfântă să dăm de Ziua Armatei României, onorul solemn camarazilor noștri căzuți la datorie în teatrele de operații și misiunile desfășurate în țară. Să omagiem cu recunoștință sacrificiul lor, un excepțional exemplu de dăruire și curaj cu care și-au onorat jurământul față de patrie sub culorile drapelului nostru național. Îmi exprim speranța că vom găși cu toții puterea de-a-nvața din adevăratele lecții de curaj, demnitate și patriotism pe care ni le oferiți. Eroii care s-au jertit pentru țară, au făcut sacrificiul suprem pentru ca noi, astăzi, să fim o națiune liberă și puternică. Nu-i vom uita niciodată și avem datoria să transmitem generațiilor viitoare faptele de arme săvârșite de Armata Română. Vă felicit și vă urez succes în continuare! La mulți ani Armatei României! La mulți ani România!”.

Ziua Armatei Romane 2019

S-a adresat, apoi, celor prezenți la eveniment, Colonelul Călin Gheorghe-Sorin, locțiitorul comandantului Garnizoanei Brăila: „(…) La acest ceas aniversar, dar și comemorativ, se cuvine ca tuturor eroilor neamului și veteranilor de război care au înfruntat gloanțele și vitregia războiului, celor care și-au dat viața pentru libertatea, unitatea și integritatea României să le aducem un pios omagiu și să le transmitem de peste timp gânduri de recunoștință veșnică din partea noastră, a tuturor. Salutăm prezența astăzi, alături de noi, a cadrelor militare în rezervă și în retragere, cei de la care noi, generația de astăzi, am preluat nobila misiune de apărare a țării. (…)

Ziua Armatei Romane 2019

Stimați cetățeni ai orașului Brăila, folosesc acest prilej pentru a vă asigura încă o dată, că militarii Garnizoanei Brăila vă vor fi alături și vor acționa ferm, oricând și ori de câte ori va fi nevoie. Fie ca Dumnezeu să ocrotească Armata Română și să o poarte mereu spre biruință”
În același cadru solemn, a urmat festivitatea de avansare în grad a unor cadre militare brailene pentru merite deosebite în serviciul militar.

Ziua Armatei Romane 2019

În continuare, a avut loc festivitatea de premiere a loturilor sportive care s-au clasat pe primele 3 locuri la competiția “Cupa 25 Octombrie”, care s-a desfășurat în perioada 7 – 23 octombrie 2019. La această competiție au participat loturi sportive din toate unitățile militare ale Garnizoanei Brăila.
După decernarea diplomelor, a urmat, spre încântarea celor prezenți la eveniment, defilarea militarilor brăileni.

This slideshow requires JavaScript.

Manifestările de astăzi, desfășurate în „Piața Independenței” din Municipiul Brăila, s-au încheiat cu depuneri de coroane de flori de către oficialitățile locale, la monumentul slt. erou Ecaterina Teodoroiu.

This slideshow requires JavaScript.

De asemenea, brăilenii au putut vedea și interacționa cu cadre militare prezente la o expoziție de tehnică militară, desfășurată în aer liber.

This slideshow requires JavaScript.

La Mulți Ani Armatei Române!

 

Autor articol: Sorina Ivan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s