Pe piața muncii brăilene, oferta este mai mare decât cererea!

20191018_093001

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila a organizat vineri, 18 octombrie 2019, începând cu ora 09.00, acţiunea “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, în cadrul Facultății de Inginerie și Agronomie Brăila, cu sediul în municipiul Brăila.
Potrivit informațiilor oferite de AJOFM Brăila, la acest eveniment au participat 24 angajatori cu peste 320 locuri de muncă vacante, în următoarele domenii de activitate: fabricarea utilajelor pentru extracție și construcții, fabricarea de articole de lenjerie de corp, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe, producția de metale feroase sub forme primare și de feroaliaje, construcții, repararea și întreținerea navelor și bărcilor, activități de telecomunicații prin rețele cu cablu, comerț, întreținerea și repararea autovehiculelor, comercializarea energiei electrice, fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule, coafură și alte activități de înfrumusețare, activități de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor, activitați de consultanță în tehnologia informației, activități de contractare, pe baze temporare, a personalului, fabricarea mașinilor și echipamentelor de birou (exclusiv fabricarea calculatoarelor și a echipamentelor periferice), prelucrarea și conservarea cărnii, baruri și alte activități de servire a băuturilor, activități ale agențiilor de publicitate.
La bursă au participat 215 persoane solicitante de locuri de muncă, cu 105 persoane mai puține decat oferta de locuri de muncă.
Chiar și Centrul Militar Județean Brăila – Biroul Informare Recrutare, a fost prezent la bursa locurilor de muncă. Acesta, prin reprezentanții săi, și-a prezentat oferta de învățământ a Ministerului Apărării Naționale.
În același timp, și Inspectoratul Județean de Poliție Brăila a mediatizat, în cadrul acestui eveniment, oferta de şcolarizare a Poliţiei Române, pentru şcolile de agenţi de poliţie.
În cadrul bursei, Universitatea “Constantin Brâncoveanu” – Facultatea de Management și Marketing în Afaceri Economice Brăila a promovat oferta educațională.
Persoanele participante la bursă au primit materiale informative privind serviciile oferite de agenție solicitanților de loc de muncă (pliante, broșuri, model CV EUROPASS). De asemenea, au fost amenajate spații în care cei interesați au primit informații/sprijin din partea consilierilor agenției cu privire la completarea unui CV EUROPASS, a unei scrisori de intenție, cursuri de formare profesională ce vor fi organizate de agenție pentru șomeri, precum și alte infomații privind domeniul nostru de activitate.
Persoanele participante au primit broșuri realizate în cadrul proiectului ”Fii activ la orice varstă!”, implementat de ANOFM (“Cum să îți dezvolți spiritual antreprenorial”, “Cum să depășești momentul pierderii locului de muncă”, “Cum să realizăm un bun CV”, „Cum să alegem anunțurile de angajare”, “Cum să alegi ce cursuri de formare profesională să urmezi”, “Cum să pregătim interviul de angajare”, “Cum să redactăm o scrisoare de intenție”, „Cum să ne identificăm abilitățile și calitățile”, „Cum să profiți de beneficiile unei diplome de formare profesională”), precum și alte materiale informative privind serviciile oferite de AJOFM Brăila.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s