La cules în Mircea Vodă: un sat din Bărăgan

Viața la țară este inegalabilă! Cine nu a experimentat-o, mai are încă timp.
Zilele acestea, în județul Brăila, respectiv în localitatea Mircea Vodă, un grup de turiști a aflat ce înseamnă trezitul la cântatul cocoșilor, munca la vie, dansul românesc tradițional și chiar și focul de tabăra.
Au gustat din delicioase bucate, sută la sută bio, gătite de câteva gospodine din comuna brăileană. Gazdele autohtone și-au deschis larg porțile, oferind turiștilor șansa de a experimenta, pentru câteva zile, minunăția vieții la țară.Cine n-a stat în bătaia vântului și în lumina soarelui, înfruptându-se din bucate simple, dar cu gust de nectar, în special după câteva ore de cules la vie, înseamnă că nu știe ce trebuie prețuit cu adevărat.
“La câmp e cea mai bună mâncare. Credeți-mă pe cuvânt!”, este convinsă Gabriela Popa, director revista Infozone, experimentând proiectul derulat sub titlul “La cules la Mircea Vodă: un sat din Bărăgan”, eveniment aflat la cea de-a doua ediție.
Proiectul a pornit de la ideea de a atrage cât mai mulți turiști în satul brăilean, făcând dintr-un cules la vie o adevărată oază de bucurie și de descoperire sau redescoperire a vieții la țară. Despre acest proiect vom reveni cu amănunte oferite de Gabriela Popa, într-un articol viitor.
Traiul simplu, fără zgomot de motoare, scrâșnet de roți, deranjat din când în când doar de un lătrat de câine sau de un tropot de cal, e o adevărată oază de relaxare, și de ce nu, de bucurie.
Pentru a ne edifica despre acest lucru, reporterul și poetul Virgil Andronescu a realizat câteva instantanee, reușind să ne convingă de faptul că și culesul la vie poate fi o poezie.

This slideshow requires JavaScript.

Sursă foto: Gabriela Popa și Virgil Andronescu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s