Seminar Orff pentru cadrele didactice

69921657_386Asociația Cultură prin Muzică invită la Seminarul de muzică Orff – Schulwerk pentru cadrele didactice din învățământul pre-primar și primar, Brăila. Seminarul se va desfășura în datele de 19 și 20 octombrie 2019 în sala ProArte a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Brăila.
Cursurile vor fi susținute de Kristin Valsdóttir, profesor specialist Orff, decan al Departamenului de Educație artistică din cadrul Academiei de Artă din Islanda, cunoscută și apreciată în România cu ocazia proiectului internațional Cultură prin muzică / Culture through Music, organizat de către Arcub – Centrul cultural al Municipiului Bucureşti în parteneriat cu instituții din țară și străinătate și desfășurat la București în perioada 2015 – 2017. Pe parcursul celor 10 ore de seminar, se va pune accentul pe jocurile și mișcările muzicale, pe ritmurile și dansurile copiilor potrivite pentru grădiniță și școli primare. Scopul este de a oferi cunoștințe despre modul în care fiecare educator și învățător poate lucra cu muzica, cu elemente muzicale, de dans sau mișcare în sala de clasă. Participanții vor lucra aplicând ideile de bază și metodele de lucru specifice pedagogiei muzicale Orff – Schulwerk, respectiv explorarea, ecoul, improvizația și creația.
Înscriere:
– La stagiul derulat în zilele de 19 și 20 octombrie 2019 pot participa maxim 45 de cadre didactice, iar taxa de participare este de 200 Ron.
– Limba seminarului va fi limba engleză cu traducere consecutivă.
Pentru mai multe detalii și informații, vă rugăm să accesați http://www.culturaprinmuzica.ro, sectiunea Formări profesionale.
Proiect organizat de Asociația Cultură prin Muzică.
Parteneri: Inspectoratul Școlar Judeţean Brăila, Liceul de Arte “Hariclea Darclée” Brăila, Asociația Profesională a Educatoarelor EGIDA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s