Festivalul “Zile și Nopți de Teatru” la Brăila

Teatrului Maria Filotti, sesiune informativă

Festivalul “Zile și Nopți de Teatru” la Brăila, și-a deschis porțile, vineri, 13 septembrie 2019, pentru o nouă ediție.
Ediția de anul acesta, jubiliară, este dedicată sărbătoririi a 70 de ani de existență a Teatrului “Maria Filotti”, din municipiul Brăila, ca instituție profesionistă de spectacole și a 100 de ani de la donarea clădirii, unde funcționează teatrul la ora actuală, de către filantropul Dumitru Ionescu, fost Primar al Brăilei.
Ediția din acest an a festivalului se desfășoară în perioada 13-22 septembrie 2019.
„Criza familiei în lumea contemporană” este tema aleasă pentru 2019, de managerul renumitei instituții brăilene, dl Lucian Sabados.
Pe parcursul festivalului vor fi puse în scenă 17 spectacole, un prilej inedit de a sta față în față cu actori de teatru deosebiți și piese de teatru remarcabile.
Festivalul va găzdui, între altele și câteva premiere ale teatrului-gazdă.
Duminică, 15 septembrie, de la ora 18.00, iubitorii teatrului sunt invitați să vizioneze “Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba”, o coproducție teatrală internațională realizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, și de Compagnie des Ogres, inclusă în programul Sezonului România-Franța 2019. Actori români și francezi se întâlnesc pe aceeași scenă într-un spectacol multicultural și multilingv, ce interoghează valorile Europei și statutul teatrului în contextul schimbărilor sociale și politice de astăzi.
Ca urmare, dragi iubitori ai teatrului sunteți așteptați cu mic, cu mare, să vă bucurați de dăruirea și talentul unor oameni unici în iubirea lor pentru arta teatrală.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s