Kumpir

Kumpir

Cui nu îi plac cartofii copți? Dar copți și umpluți?
O mâncare rapidă, delicioasă și usor de gătit.
Se alege un cartof cât mai mare, se spală cu coajă cu tot, se șterge cu un șervețel și se pune la copt în cuptor.
Când este gata se scoate din cuptor și se așează pe farfuria pe care vrem să fie servit. Se taie pe lungimea sa dar atenție, nu de tot, ci doar atât cât să poată fi desfăcut în două și să fie umplut cu ce vrem noi. După ce l-am desfăcut în două, se ia o lingură sau o furculița și se amestecă miezul cartofului cu un praf de sare, unul de piper și o linguriță de unt sau margarină.
Apoi se taie separat în bucăți mici o ceapă, câteva ciuperci fierte, un ardei gras, una sau două roșii și chiar se poate da pe răzătoare și un morcov crud. Se mai taie varză crudă roșie sau verde, se mai pot tăia feliuțe de salam, cârnăciori, bucăți de carne fiartă de care preferăm, câteva măsline verzi sau negre.
Din toate acestea punem câte un pic peste miezul cartofului amestecat anterior și deasupra ornăm cu maioneză, tzatziki, ketchup, muștar sau oricare alt sos ce ne place.
Unii mai adaugă și creveți, mazăre fiartă, boabe de fasole fiartă sau bulgur, soia fiartă, castraveți acri sau verzi tăiați mărunți, tot felul de legume care ne plac mai mult, inclusiv boabe de porumb fiert. În final, nu ne mai rămâne decât să va urăm poftă bună cu convingerea că rețeta această vă va fi de folos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s