Kufta cu iz oriental

kufta

Ingrediente pentru kufta: carne tocată de miel, vită sau pasăre, o ceapă tocată mărunt, pătrunjel verde sau uscat tocat mărunt, câteva frunze de mentă tocate mărunt, piper, sare după gust, ienibahar sau orice alt condiment îndrăgit.

Se amestecă toate și se împarte carnea ca pentru chiftele sau mititeii românești. Apoi se prăjesc în tigaie cu foarte puțin ulei sau deloc în cazul în care carnea este mai grasă. Unii preferă kufta preparată pe grătar, ca mititeii românești.
Separat se pregătește bulgurul sau orezul românesc obișnuit, după cum doriți sau găsiți să cumpărați. Se taie 2 cepe, potrivite ca marime, se călesc un pic, se adaugă 1 – 2 linguri de pastă de tomate după gust și o jumătate de cană de apă, sau chiar o cană întreagă. Se fierbe totul câteva minute și apoi se adaugă orezul spălat în prealabil și se potrivește gustul de sare și piper. Se lasă la fiert totul până când orezul sau bulgurul sunt fierte bine. Dacă este nevoie mai adaugați apă după caz.
Într-un alt vas de bucătărie se fierb 2 sau 3 cartofi, 2 sau 3 morcovi cu un praf de sare.  Când sunt gata se adaugă și aceste legume peste bulgurul gata fiert și se amestecă un pic pentru gust. Când totul este gata pregătit, se pun într-o farfurie kufta, bulgurul sau orezul și cartofii însoțiți de morcovii tăiați bucăți potrivite ca mărime. Eventual se coc în tigaia fără ulei și 2 sau 3 ardei iuți și 1 sau 2 ardei kapia sau 1- 2 roșii tăiate în jumătate și se adaugă și aceste legume în farfurie.
Poftă bună dragii mei cu speranța că ați reusit să gustați un pic din produsele bucătăriei orientale.
Pentru curioși, kufta se regăsește nu numai în Orientul Mijlociu ci chiar și în Asia. Rusia, Grecia, Turcia și chiar România au kufta lor, diferențele fiind foarte mici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s